vineri, 28 iulie 2017

The Sonic Kontinuum. Meeting Steve Schroyder (interview and mix) / Continuumul sonor. Întâlnire cu Steve Schroyder (interviu și mix)


Note for the English-speaking listeners: although the show is presented in Romanian, the interview with Steve Schroyder is in English and can be heard starting at 5:56. 


Star Sound Kontinuum live at DAKINI Festival 2017
Ultimul interviu înregistrat la Festivalul Dakini pe care vi-l prezint este rodul unei întâlniri neașteptate. La concertul Star Sound Kontinuum, aflat în preajma scenei și preocupat să fac câteva fotografii, am realizat că în obiectivul meu, mânuind energic claviaturile electronice, se afla un artist pe care-l ascultam de câteva decenii. Să fie acest venerabil muzician Steve Schroyder, acel Steve Schroyder din Tangerine Dream și Star Sound Orchestra?
Atunci am realizat că Star Sound Orchestra a devenit Star Sound Kontinuum și că, într-adevăr, respectabilul organist german era chiar acolo, pe scena  Akasha a festivalului, alături de Irina Mikhailova (voce), Israel Galipeau (chitară) și Holger Teuber (percuții). Mi-am dorit numaidecât să-l întâlnesc și, cu concursul Irinei, Steve mi-a acordat un interviu pentru „Călătorii spre Infinit”. E fascinant să-l asculți pe Steve Schroyder depănând amintiri  despre muzica electronică din anii 70 (primul contact cu Edgar Froese, colaborarea cu Manuel Göttsching), despre transpunerea octavelor cosmice  prin calcule matematice și alte asemenea subiecte. Cred că această ediție ar putea interesa generații diferite de ascultători, atât pe cei care experimentau cu sonoritățile spațiale psihedelice ale primelor albume Tangerine Dream, cât și pe cei mai tineri, pasionați de Goa și psybient. Steve Schroyder e unul dintre cei foarte puțini care a reușit să fie o prezență continuă pe scena muzicii electronice vreme de peste 45 de ani. 

3 comentarii:

Toma Iulian spunea...

Salut. Cred ca ai uitat sa adaugi interviul :)

Marius-Christian Burcea spunea...

Salut. Nu am uitat esențialul din program. Interviul poate fi ascultat de la minutul 5:56. Trebuie doar să ai răbdare puțin cu introducerea :-)

Toma Iulian spunea...

In momentul la care ti-am scris comentariul, nu se incarca playerul de mixcloud si din acest motiv am crezut ca ai uitat sa il embeduiesti. Acum il vad, si am de gand sa apas play :)